M-bassadeursactiviteiten

Verdiep je in kunst

Opening Open M 2022 gids geeft uitleg bij werk

M Leuven, foto: Lien Wevers

Als M-bassadeur geniet je van een door M-gecureerd programma. Verder op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten.

 

Hou zeker ook de maandelijkse M-bassadeursnieuwsbrief, die je als M-bassadeur automatisch ontvangt, goed in de gaten.

Opening Open M 2022 gids geeft uitleg bij werk

M Leuven, foto: Lien Wevers

De activiteiten

Afrika Filmfestival 2024
19.04
30.04
  • Festival
  • M-bassadeurs & M-cenassen

Duotickets voor Afrika Filmfestival

In april staat het Afrika Filmfestival weer op het programma. Naar goede gewoonte valt er ook een en ander in M te beleven. Als M-bassadeur en M-cenas kan je een gratis duoticket bemachtigen voor één van de filmvoorstellingen tijdens het Afrika Filmfestival. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar mbassaseurs@mleuven.be en laat weten welke filmvertoning jij gratis wil bijwonen

M-bassadeurs op daguitstap in Luik
20.04
  • M-bassadeurs & M-cenassen

Daguitstap Brugge

Voor onze eerstvolgende daguitstap met de M-bassadeurs en M-cenassen trekken we naar het schilderachtige Brugge voor de Triënnale ‘Spaces of Possibility’. We bezoeken er het Groeningemuseum, het Gruuthusemuseum én het Museum Sint-Janshospitaal. In de namiddag staat er een bezoek aan verschillende hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties van de Triënnale op het programma.

Veelbeleuvend 2024
21.04
  • Festival
  • M-bassadeurs & M-cenassen

Ticket voor Veelbeleuvend

In veelbeLEUVENd presenteert 30CC klassieke muziek met jong Leuvens talent. Als M-bassadeur en M-cenas ben je welkom om het concert ‘Blazers aan de top’ van Meraki Wind Quintet gratis bij te wonen in MGeïnteresseerd? Stuur een mailtje naar ticket@30cc.bemet vermelding 'veelBeLEUVENd – concert 21/4/24 in M – M-community'

M-bassadeurs krijgen op Vriendendag uitleg van een van de museummedewerkers van M Leuven
29.06
  • M-bassadeurs & M-cenassen

Vriendendag 2024

Zaterdag 29 juni is een belangrijke dag in M, want dan organiseren we onze jaarlijkse Vriendendag. Op die dag zetten we speciaal voor jou - onze M-cenassen en M-bassadeurs - de deuren vroeger open. En dit jaar maken we er één groot feest van.

Kinderen in lobby M Leuven bij kunstwerk van Daan Gielis
01.07
05.07
08.07
12.07
19.08
23.08
  • M-bassadeurs & M-cenassen

Koning Kevin kunstkampjes zomer 2024

Ook volgende zomer strijkt Koning Kevin weer neer in M om de jongste creatievelingen een kunstige week zomervakantie te laten beleven. Als M-bassadeur en M-cenas kan je je als eerste inschrijven, en daarbovenop krijg je ook 10% korting. 

Bezoekers genieten van de VIP-beleving van M-IDZOMER op het dakterras van M Leuven
01.08
02.08
03.08
04.08
  • Festival
  • M-bassadeurs & M-cenassen

M-IDZOMER als VIP beleven

Ga voor een originele teambuilding, een gelegenheid om relaties of klanten uit te nodigen of om eens de collega’s in de watten te leggen met de M-IDZOMER VIP-formule. Of om gewoon in goed gezelschap volop te genieten.

Denkvoer

PCC: “Spiffy Move, 1967”
'PCC: "Spiffy Move"', Vedran Kopljar, 2020, Collectie M Leuven © de kunstenaar, foto: artsinflanders.be, Cedric Verhelst
25.01
  • Lezing
  • Artist Talk

Plank Communication Center: Een METAFOOR

Stel, je mag je favoriete kunstwerk een vraag stellen. Wat vraag je dan? En stel je voor dat het kunstwerk praten kon – hoe zou het antwoord klinken? Beeldend kunstenaar Vedran Kopljar startte in 2019 bij M het Plank Communication Center, een artistiek onderzoek naar manieren om met kunst te communiceren.

Bezoekers in lobby M Leuven tijdens opening tentoonstelling

Opening tentoonstelling 'Atelier Bouts'

Op donderdagavond 15 februari openen we een nieuwe tentoonstelling in M: 'Atelier Bouts'. Ontdek de tentoonstelling als eerste, krijg een woordje uitleg van de curator en geniet van een drankje. Toegang tot M is voor de gelegenheid gratis, inschrijven is niet nodig.

Werkfoto tijdens de restauratie van de Marteling van de heilige Erasmus  © IPARC
15.02
  • Lezing

Welkom in 'Atelier Bouts'

Welkom in het atelier van Dieric Bouts! Kom gerust wat dichterbij. Tijdens deze Denkvoer-lezing nemen we enkele van de iconische schilderijen van de Vlaamse meester onder de loep. Hoe maakte Bouts zijn kunstwerken, en deed hij dat helemaal alleen? Hoe zijn de werken opgebouwd, van paneel, over grondlaag en ondertekening, tot verflaag? En hoe bestuderen en behandelen restauratoren deze werken vandaag?

‘Christus in het huis van Simon de farizeër’, Dieric Bouts, ca. 1465-1470 ©  Gemäldegalerie / Staatliche Museen zu Berlin, foto: Christoph Schmidt
21.03
  • Lezing

Dieric Bouts, een prominente stadsschilder en een vat vol mysteries

We kennen de namen van Dieric Bouts’ vrouwen en zonen. We weten dat hij uit Haarlem (Nederland) kwam en dat hij stadsschilder van Leuven werd, waar hij stierf in 1475. En we hebben twee gedocumenteerde en gedateerde topwerken van de oude meester. Alles te samen beschikken we over meer dan van de meeste grote 15e-eeuwse schilders uit de Nederlanden. En toch blijven Bouts en zijn ontwikkeling als schilder moeilijk te doorgronden.