Plan je bezoek

Met kinderen

Een inspirerende familieplek

Een bezoek aan M met kinderen is een onvergetelijke ervaring. Met verschillende doe-opdrachten tussen de kunstwerken, workshops en gezinsactiviteiten gaat er een nieuwe wereld open.

 

Zin om met je gezin alleen het museum te verkennen? Met een doe-boekje dat al je zintuigen uitdaagt, kan je zelfstandig op pad. Batterijen even opladen? In de rode kubus aan het onthaal kom je op adem. Tekenen, puzzelen, gezelschapspelletjes spelen of selfies maken: blijf hier gerust hangen.

 

Ook buiten in de tuin of museumspelstraat kan je blijven plakken. Speel op de muziekmuur, ontspan bij de yoga-fitometer, kijk binnen in kijkdozen of durf op de klimmuur. Baby, peuter of kleuter op de arm? In M vind je alle faciliteiten en tijdens onze evenementen op familiemaat is er steevast een aanbod voor deze allerkleinsten.

Beleef de zomer in M

Museumspelstraat

Mini's zijn baas

M-IDZOMER for kids

M-speeltijd

Elke eerste zondag van de maand

Vanaf september organiseert M elke eerste zondag van de maand workshops op maat van gezinnen. Kunst kan de speelvogel in jou wakker maken. Kijken mag, maar creatief kliederen is minstens even fijn. De workshop op gezinsmaat is geïnspireerd door de museumexpo’s, één specifiek collectiestuk of een passend thema. Speel samen en ontdek dat jouw (klein)zoon of (klein)dochter een betere tekenaar is dan jijzelf.

M-speeltijd

Workshop robotica

M-speeltijd

Workshop fröbelen

M-speeltijd

Workshop Dobedo

M-speeltijd

Workshop geuren

M-speeltijd

Workshop creatief schrijven

M-speeltijd

Workshop beeldhouwen

Op pad met het

Gezinsparcours

Ga samen met je gezin op pad en ontdek op speelse wijze het museum. Start je bezoek aan de blauwe kubus in de Lobby van het museum. Meer zin om met je gezin alleen het museum te verkennen? Met een doe-boekje dat al je zintuigen uitdaagt, kan je zelfstandig op pad.

Gezinsparcours Vlieg

Zintuiglijk gezinsparcours voor de allerkleinsten

Hoe smaakt een kerktoren?

M-Schatkamer

Gezinsparcours Geluksvogels

Vier je verjaardag in M

Hip hip hoera!

Verjaardagsfeestjes

Tips voor gezinnen